Μια καινοτομία στην παθητική γυμναστική είναι γεγονός!

 

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι κάνετε 20.000 κοιλιακούς, χωρίς την παραμικρή κίνηση και χωρίς να ιδρώσετε, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού;

Το γραφείο μας καλωσορίζει μια μοναδική καινοτομία στον τομέα της παθητικής γυμναστικής, το μηχάνημα CM – SLIM, το οποίο κάνει την παραπάνω πρόταση πραγματικότητα!

Η σημασία της φυσικής άσκησης για τον οργανισμό μας είναι αδιαμφισβήτητη για μια αρμονική και ποιοτική ζωή. 

Η μη ισορροπημένη θερμιδική πρόσληψη οδηγεί στη σταδιακή συσσώρευση του λιπώδους ιστού, καθώς η υπερβολική ενέργεια, η οποία δεν χρησιμοποιείται από τον οργανισμό, αποθηκεύεται στα σταγονίδια λιπιδίων με τη μορφή τριγλυκεριδίων και για τον λόγο αυτό, συσσωρεύεται περιττό λίπος σε πολλά σημεία του σώματος.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής και μια μη ισορροπημένη διατροφή θεωρούνται οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αυξημένη αποθήκευση λίπους σε υγιείς ανθρώπους. 

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, που η φυσική άσκηση είτε δεν είναι εφικτή, λόγω παραδείγματος χάριν ενός τραυματισμού ή μιας ασθένειας, είτε είναι περιορισμένη, η παθητική γυμναστική αποτελεί την κατάλληλη επιλογή, πάντα σε συνδυασμό με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ώστε να διατηρείται το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση.

Η παθητική γυμναστική έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως μια βολική λύση για τη βελτίωση της εικόνας του σώματος και της υγείας, καθώς όταν πραγματοποιείται υπό προϋποθέσεις και πάντα βάσει των οδηγιών που προβλέπονται, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία της παθητικής γυμναστικής θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συγκεκριμένων ιατρικών μηχανημάτων, τα οποία χειρίζονται ειδικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή χρήση τους.

Τι είναι όμως τα ιατρικά μηχανήματα παθητικής γυμναστικής;

Τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής αποτελούν εστιασμένες ηλεκτρομαγνητικές συσκευές υψηλής έντασης (HIFEM), στις οποίες έχει ενσωματωθεί χρήση τεχνολογίας μαγνητικού πεδίου για αισθητικούς σκοπούς. Τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια. 

Τα HIFEM αποτελείται από μήκη κύματος χαμηλής συχνότητας περίπου 3–30 Hz που μεταφέρουν χαμηλή ενέργεια. Η ενέργεια των κυμάτων HIFEM δεν απορροφάται από τον ιστό και έτσι δεν προκαλεί θερμική επίδραση.

Καθώς η ενέργεια HIFEM αλληλεπιδρά επιλεκτικά με τους κινητικούς νευρώνες, αυτοί πολώνονται και αποπολώνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, γεγονός που προκαλεί υπέρμετρες μυϊκές συσπάσεις. Αυτό οδηγεί σε μυϊκή ενδυνάμωση και ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, εμφανίζεται ένα κλιμακωτό φαινόμενο όπου τα λιποκύτταρα κατακλύζονται από αυτή τη μεταβολική αντίδραση, και ως αποτέλεσμα, καθίστανται δυσλειτουργικά και ξεκινά η προγραμματισμένη εξόντωσή τους (απόπτωση). Επομένως, μια δευτερεύουσα επίδραση των κυμάτων HIFEM περιλαμβάνει τη λιπόλυση των λιποκυττάρων.

Σύμφωνα με μελέτες, η θεραπεία HIFEM έχει αποδειχθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη σωματική διαμόρφωση.

Με βάση τις υπερηχογραφικές παρατηρήσεις από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η εφαρμογή κυμάτων HIFEM είναι μια μοναδική, ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη μη επεμβατική μείωση του υποδόριου λίπους. Η μελέτη των Bruce Katz, MD,* Robert Bard, MD,† Richard Goldfarb, MD,‡ Aaron Shiloh, MD,x και Dilyana Kenolova, MD, όπου μελετήθηκε η επίδραση της θεραπείας HIFEM στο υποδόριο λίπος, επιβεβαιώνει και συμμορφώνεται με άλλες πρόσφατες ερευνητικές παρατηρήσεις HIFEM.

Ποια είναι τα οφέλη του ιατρικού μηχανήματος CM – SLIM;

To Ιατρικό Μηχάνημα Παθητικής Γυμναστικής CM – SLIM, αποτελεί τη νέα, καινοτόμα υπηρεσία του διαιτολογικού μας γραφείου. Το προηγμένο τεχνολογικά ιατρικό μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκληρωτική ενεργοποίηση κάθε μυϊκής ομάδας, με τη χρήση ακίνδυνου υψηλού και εστιασμένου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου HIFEM, μέσω του οποίου, όπως προαναφέρθηκε, έχουμε έντονη δράση στους κινητικούς νευρώνες των μυών.

Πιο συγκεκριμένα, κερδίζουμε πάνω από 20.000 μέγιστες συσπάσεις στο 100% της μυϊκής ομάδας που κάνουμε την εφαρμογή. Δηλαδή, με απλά λόγια, οι συσπάσεις αυτές αναλογούν με 20.000 κοιλιακούς! Η συχνότητα των συσπάσεων είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται η χαλάρωση των μυϊκών ινών, με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου των μυών, αλλά και του αριθμού τους. Η ενέργεια που απαιτείται για τη σύσπασή τους προέρχεται από τον καταβολισμό των λιπαρών οξέων. Άρα, μυϊκή υπερτροφία και καύση λίπους μαζί.

Ακόμα ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του μηχανήματος CM – SLIM είναι το γεγονός ότι έχει επίδραση στο λίπος γύρω από τα όργανα: αυτό σημαίνει όχι μόνο καύση λίπους και μυική ενδυνάμωση αλλά ταυτόχρονα βοηθάει στο κομμάτι της υγείας και όχι μόνο της εμφάνισης.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου μηχανήματος έγκειται στο γεγονός ότι δεν οδηγεί σε επιφανειακή ενεργοποίηση των μυών, καθώς η μυϊκή σύσπαση εξαπλώνεται σε όλο το βάθος του μυός και για αυτό τα αποτελέσματα είναι περισσότερο εγγυημένα.

Με πιο απλά λόγια, μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πραγματοποιείται η σύσπαση του μυός που αντίστοιχα θα πραγματοποιούταν με τη συμβατική άσκηση, και για την ακρίβεια, ακόμα περισσότερο. 

Η διαφορά, όμως, του μηχανήματος παθητικής γυμναστικής σε σχέση με τη συμβατική άσκηση, είναι ότι δεν χρειάζεται η παραμικρή κίνηση του σώματος για την πραγματοποίηση των συσπάσεων, δηλαδή δεν χρειάζεται κανείς να ιδρώσει και να αισθανθεί κόπωση κατά τη διάρκεια των συσπάσεων και ακόμα πιο σημαντικό, δεν παρατηρείται πόνος ούτε κατά τη διάρκεια ούτε και μετά τη χρήση του μηχανήματος για αυτό και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους!

*Σημείωση: Το ιατρικό μηχάνημα παθητικής γυμναστικής CM – SLIM είναι εξαιρετικά ασφαλές στη χρήση του και ενδείκνυται για όλους. Οι μόνες περιπτώσεις που αντενδείκνυται είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε άτομα με βηματοδότη και σε άτομα με μεταλλικά εμφυτεύματα στην περιοχή όπου στοχεύουμε με το μηχάνημα.

Δείτε το CM – SLIM εν δράσει.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία του καινοτόμου CM – SLIM; 

Επικοινωνήστε μαζί μου εδώ.

Βιβλιογραφία:

Safety and efficacy of a novel high‐intensity focused electromagnetic technology device for noninvasive abdominal body shaping, Carolyn I. Jacob MD1 Katya Paskova MD2

Deletion of adipocytes induced by a novel device simultaneously delivering synchronized radiofrequency and hifem: Human histological study, David J. Goldberg MD, JD, 22 January 2021

Recommended Posts